Blogberichten

Milieuvriendelijk rijden deel 2.

Wat met de oudere diesels die nog geen roetfilter hebben?
Sinds er sprake is van LEZ, Low Emission Zone in Antwerpen en waarschijnlijk binnenkort ook in Gent, krijgen we bij ons in de zaak steeds meer de vraag door klanten die nog met een oudere diesel rijden als er alternatieven zijn om dit te omzeilen. En voor de Euro3 diesels bij Volvo zijn er zeker mogelijkheden. Het betrefd hier de wel gekende en onverslijtbare 5 cilinder dieselmotoren o...ok bekend als D5 of 2.4d. En zo hebben we er nog heel wat in onderhoud.
Bijgevoegde foto toont wat er momenteel nog binnen mag in Antwerpen zonder er een bijlage voor te moeten betalen. De mogelijkheden zijn dus dat er op deze wagens achteraf een half open roetfilter kan geplaatst worden, dit origineel van Volvo (heel goede kwaliteit), en het betere nieuws nu is dat u er ook subsidies voor kan krijgen bij het departement Leefmilieu, Natuur en Energie.
Het gaat hier over een maximum bedrag van 600€. Zie ook volgende link: https://www.lne.be/de-premie#a
Dat de kwaliteit van deze roetfilters heel goed is weten we al een tijdje daar in de jaren 2009-2011 er ook subsidies te krijgen waren voor deze en dat we er die periode ook al heel wat gemonteerd hadden op de auto's van klanten, met allemaal poisitieve ervaringen hiermee, geen problemen of extra kosten gehad sinds dat deze gemonteerd werden. Op de foto in bijlage ziet u een dergelijke roetfilter die destijds geplaatst geweest is op een Volvo XC90 D5 en die sindsdien al ruim 100.000km gereden heeft zonder problemen.

image002.png

img_2044.jpg